Idus

Alla inlägg under mars 2008

Av Ida - 8 mars 2008 09:32

Har sovit sååå bra i natt. Vaknade kvart över nio av att jag hörde altandörren stängdes. Gick ner efter en stund och läste ett meddelande från min älskade Peter som hade tagit Wictor på promenad :-) Det är kärlek det!

Han skrev även att Laura hade ringt och att jag skulle ringa henne.

Hon hade ringt klockan nio, bara en kvart innan jag vaknade. Konstigt att jag inte hört ngt.

Laura m. familj ska komma hit idag och kolla melodifestivalen med oss, så vi skulle bestämma mat. Blir hämte mat då jag känner att jag inte orkar stå med mat.


Jag och Peter bestämde igår att jag verkligen ska få vila idag och i morgon för att försöka få ner det här stigande bltr. Så idag blir det bara slapp framför TV. Tror att det är precis vad mina uppskruvade nerver med behöver :-D

Är så jävla nervklen alltså!! :-D


Tack för era lugnande kommentaret angående mitt bltr!!!!

Har kommit på att det är min okunskap om vad som kan hända när jag får högt bltr som skapar all oro. All min oro beror på omgivningens (inklusive sjukhuspersonalens) beteende och reaktioner i samband med grav.,förlossningen och BB tiden med Wictor. Och även allt man har hört kan hända. Ingen har någonsin sagt att det är deta som kan hända Ida....

Så jag är helt ärligt rädd för att det ska hända mig ngt, att jag inte ska komma hem igen till min lilleman och storeman :-D

Nu har jag yppat det.......tro nu inte jag är galen för mitt förnuft håller inte med mina tankar riktigt!

Av Ida - 7 mars 2008 15:10

Som jag hade anat så var mitt bltr högt (130/ 90 så en höjning sen sist då det var 130/80) :-(

Ska dit på måndag för jag hade högt bltr och +1 i urinen.... BM var dock inte så oroad. Men tyckte att jag skulle komma på måndag för att kolla det och för att jag ska kunna vara lite lugnare förhoppningsvis. Och sen kolla med morgon urin som är mer tillförlitiligt.

Hatar detta, högt Bltr även denna gången har varit min fasa sen jag blev gravid... :-(

Sa till Bm att om mitt bltr fortsätter stiga, finns det en chans att bli igångsatt tidigare?, men den det såg hon ingen anledning till. Sa att detta kommer knäcka mig totalt! Men det trodde hon inte och jag bad henne lova mig det.

Jag menar ju inte att bli igångsatt nu, mer att jag inte vill gå över med all den oro jag har. Och sen även pga att jag mådde så  psykiskt dåligt efter förlossningen. (jag som innan i denna grav. sagt att det gör mig inget att gå över)

Ska försöka att inte föreställa mig det värsta (jag är sån, inget jag kan hjälpa :-( ) utan göra som BM ordinerade VILA!

Ska verkligen försöka!

Av Ida - 7 mars 2008 08:40

I dag är det alltså BM besök! Är ALLTID så orolig innan för hur mitt Bltr ska vara. Får denna grav. göra det inne hos BM då jag är så orolig. Anledningen till denna oro är att jag blev igångsatt med Wictor för högt bltr och andra tecken på havandeskapsförgiftning. Den "kalabalik" det var innan och efter har satt sina spår och jag känner att jag kommer bryta samman (inte hos BM dock, utan i bilen hem) om bltr inte är bra.


Undrar om BM idag kommer känna om bebben är fixerad, när börjar de kolla det??


Efter det är de tänkt att vi ska åka till Wictors farmors jobb och hälsa på.(kan inte hälsa på henne hemma längre, för Wictor reagerade med ett astma anfall där sist pga av alla hennes katter inomhus)

Sen kvart i ett ska vi hämta Thea (min brorsdotter) i skolan och därefter Calle (min brorsson) på dagis.

Sen får vi väl se vad vi hittar på. Någon gång på em/kvällen ska barnen lämnas/hämtas. Thea ville inte sova över, hon är precis som jag, tyckte det var jobbigt att sova borta nästan tills det jag träffade Peter,hahaha! (skoj, men typ tills jag var 12)

 Hon brukar dock sova här och jag kan tänka mig att hon ångrar sig senare i kväll :-D


Av Ida - 7 mars 2008 08:24

Jag börjar med att svara/kommentera era kommentarer.

Lisa: Jag köpte ammningskudde när vi var uppe där för ett tag sen. Såg dem även denna gången. De håller på att ändra ytterliggare i butiken så alla baby tillbehör finns där pussel/spel var. (om du vet vart jag menar)

Boken håkan bråkan verkade väldigt fin och jag vara nära på att ta den fast att den var för svår men jag kunde stå emot det (stolt).

Liz: Vi har varit på Gekås massa gånger sen Wictor föddes och endast lämnat honom hemma 1 gång. Det är först nu när han är lite äldre som det är "svårare" attt ha honom med. Men vi ger honom leksaker/böcker (som vi sen lägger tillbaks!! hahaha!) att leka med i vagnen. Sen rättar vid oss efter han ochtar det lugnt. Det funkar när det inte är massa man bara måste ha som typ julklapparna, massa kläder osv.

 Dessa ilningar jag känner är oxå som oförberedda knivhugg upp rätt i "tjotabalongen" Vet inte om bebisen är fixerad men tycker mig känna huvudet långt ner....


Angående slemproppen så tror jag nästan att det är den som lossnar.....Ville inte beskriva hur jag upplever det som kommer utan ville se vad ni skrev först... Men det är typ sånt äckligt som kommer, (och har kommit i ett par veckors tid.) inte jätte jätte mycket men tillräckligt för att man ska "glatta" med pappret då man torkar sig och även se det i trosan! :-D

Jag får nog höra med BM i dag när jag ska dit, men allt är ju normalt.


Jag har svårt för att klart och tydligt säga vad som oroa mig utan antyder bara. Som tex. jag har en hel del onda sammandragningar, jag kan väl inte öppna mig av detta?? Nej sånt är normalt. Och jag vet ju att det är så men det känns som (och har gjort länge) att jag är längre gången än vad jag är. Eller kommer alla såna har känningar extremt mycket tidigare andra gången????

Hatar att ojja mig för det slutar säkert med att jag sitter här BF+14 med en igångsättningstid :-D Då skrattar folk och säger: och hon som trodde det skullle komma tidigare ,hahaha!

Av Ida - 6 mars 2008 19:37



       Kolla in min vän Laura som jag övertalat att börja blogga!!

                          www.lauris.bloggagratis.se


 Laura med familj ---------->

                         

                    

                   

Av Ida - 6 mars 2008 19:24

 (bilden är inte på vår bebis i magen utan jag har hittat den på nätet)

Blev avis nu när jag kollade på Webbisar!

2 st som jag känner har fått barn, vill med!

Blir så glad över att känna det :-D


Idag har det gjort ont i underlivet när bebisen rört sig, strålar och ilar ngt så grymt. Jag rycker till och sägar AJ! Peter bara tittar på mig,haha!

Har även svårt att få luft när jag sitter ner och bebisen har någon kroppsdel mot mina revben :-D

Hade inte alls dessa problem när Wictor låg i magen, är säkert en jätte bebis i magen denna gången, HJÄLP!


Har en fråga till er som har mer koll än vad jag har, hur ser slemproppen ut?

Vet hur den ser ut hel (den lossnade på förlossningen med Wictor).Men har lite aningar om att den håller på att lossna i omgångar nu...



Av Ida - 6 mars 2008 18:57

Vår "hemliga" utfärd gick till gekås- Ullared i dag. Vi har haft en helt underbar dag, så lite folk det var på gekås har det nog aldrig varit när vi varit där (och vi är stammisar där ;-) ).

Dagen för mig började kl 05.00 idag och då gick jag upp och kräktes och fixade fikakorgen (dock inte samtidigt,hahaha!)

Vid strax efter 06.00 väkte jag grabbarna Karlsson som laddade med gröt.

Prick 07.00 körde vi hemifrån.

Wictor har varit helt underbart snäll, vi bäddade i kundvagnen med en filt och en kudde vi hade med oss och där sov han så gott i över 1 timme.

När han vaknade gick vi ut och åt middag

Blev en heldel handlat, alla födelsedagspresenter till dem som fyller år fram till sommaren, känns skönt att ha det fixat så man slipper tänka på det sen. Känns som att man kommer ha mycket att tänka på ändå.

Även i storsätt allt (kommer säkert på mer) till den kommande bebisen! Känns så skönt och välbehövligt att få köpa bebis saker.

 Sen såklart annat smått och gott som schampoo, balsam m,m.

Jag lyckades hitta en fin vår jacka för 199 kr, 2 svarta ammningsBH (89.95 st!!!), en tröja som såg bra ut att ha vid ammning och strumpbyxor :-D

Vill inte handla för mycket då det säkert kommer kännas roligare att göra det sen.

I och med att vi hållt vår utfärd hemlig för alla förutom Laura m. familj och mina föräldrar belv det bara ett enstaka bud som 2 grindar till Laura m. familj. Skönt att slippa mer, brukar annars vara så att man har en lika lång lista åt andra som åt en själv.


Jag håller på att leta vänta syskon böcker till Wictor och vill ha busiga bebben, men ej hittat den. Håkan bråkan som Lisa tipsade om kollade jag på igår. men är försvår för Wictor, tyvärr.

Känns som att jag har haft massa tid på mig att fixa detta men nu börjar det helt plötsligt bli lite panik!


Bjuder på en bild på Wictor under bilfärden hem :-D


Av Ida - 5 mars 2008 19:44

Idag har vi haft en super mysig familjedag! Älskar min familj så mycket!


Wictor har gått från liten till stor idag känns det som :-D

Peter och jag har flera ggr tittat på varandra och sagt : men herregud vad stor han blivit.

Denna veckan har han börjat prata mer och mer, trotsa mer och mer och börjat äta bättre själv och mycket mer än vad han brukar. Wictor är väldigt liten i maten men det börjar bli mycket bättre!

Hans förkylning verkar bättre till och från, hoppas att det går åt rätt håll nu!


Idag har jag köpt 2 böcker, en åt min mormor som behövs piggas upp efter en liten hjärtinfarkt för några veckor sedan. Potensgivarna tror jag den hette, det är en sjukt rolig bok om 2 systrar i 90 års åldern som bor i föräldrarhemmet. Boken handlar om deras vardag och om den "snygga" grannen som flyttar in brevid. Läs den!


Sen köpte jag Annika Lantz bok 9 1/2 månad (tror jag den heter), gud var rolig tårarna har sprutat av allt skratt! En bok som jag verkligen behöver nu!!


I morgon blir det ev inte mycket bloggande då vi ev åker på en  "hemlig"utfärd (om Wictor verkar bättre)


ETT STORT TACK för alla stöttande kommentarer ni skriver! Mår så bra av dem!

Emilie: Jag tar gärna emot hjälp av dig, kommer säkert att våldgästa dig massor när ni flyttat till Mörrum :-D

Liz: Jag brukar försöka tänka på att jag mår dåligt nu och jag ska inte utgå från hur jag mår nu. Men samtidigt så är det så lång tid man mått så här att man glömt hur det var innan :-D :-D

Försöker koppla av hjärnverksamheten och bara tänka yttligt som vad vi behöver fixa praktiskt till bebisen och Wictor :-D SHOPPING med andra ord :-D


Ovido - Quiz & Flashcards