Idus

Alla inlägg under april 2008

Av Ida - 19 april 2008 22:59

Ursäkta om mina sista inlägg ser ut som en dialog mellan mig och Liz. Men så är det bara :-D

Liz: Tror oxå att man bara får bestämma sig för att glädjas, så har jag kännt i allafall. Tror även att de flest börja tvivla när de ska ha andra barnet(fast att det är planerat), man vet vad som väntar en både på gott och ont.

Vilken "tur" att det blev en flicka och att du fick känna att du kunde "hedra" din mamma. Men fy fan vilket helvete du måste ha haft med dubbla känslor och all oro!!

Angående förlossningen så hade jag "bara" lustgas med Wictor och inte så hög "dos" heller. Ville ha EDA( i samma veva som lustgasen sattes in) när jag var öppen 4 cm, men när narkosläkaren kom efter en kvart tyckte jag det tryckte på och efter tjat undersökte de mig och såg att jag öppnat mig till 8 cm på den kvarten. Så jag fick inte EDA. Det gick bra med lustgasen och hoppas att jag ska klara mig med det denna gången med.

Min "oro" för förlossningen beror nog på att det just var en igångsättning med Wictor och att de skötte mitt värkarbete och hela förlossningen med värkstimulerande dropp. Endel säger ju attt det gör ondare vid en igångsättning, hoppas på det! :-D

Som du skriver så säger de flesta att andra förlossningen går lättare och jag hoppas på det!


Nu ska jag snart gå och lägga mig.  God natt på er!

Av Ida - 19 april 2008 20:48

Liz: Usch kan tänka mig vilken pärs graviditeten med Mailina måste varit!!

Jag var själv inte så orolig för bebben i magen men Peter började bli orolig + att jag kände att det kanske kunde hjälpa mig om jag kom bort till förlossningen och fick det svart på vitt och det gjorde det!

Diin mamma var med största sannolikhet med dig under din förlossning med Mailina.
Blir lite rädd när du skriver att första förlossningen var bäst rent smärtmässigt! Hoppas på att denna ska gå bättre än förra! Vad har du tagit för smärtlindring under förlossningarna??

Jag tror inte på bebis i helgen....får se när den lille vill ut :-D


Emilie: Du har ju Malte :-D Och annars har ju jag 2 så du kan "låna" en :-D

Av Ida - 19 april 2008 12:41

Ja det är ju lördag och vårt nya lördags "nöjje" är ju städning, hahaha!

Blev även lite omöblering.Det är vi i ett nötskal. Folk som inte är här så ofta blir alltid förvånade övet att möbler har bytt plats :-D Jag gillar att ändra, tröttnar snabbt på hur vi har det och vill ändra, tur att Peter är likadan!


Nu ska vi snart iväg och handla för kvällens dejt, ska även se om jag hittar lite blommor. Kanske det blir ett besök vid någon glass kiosk med :-D



Av Ida - 19 april 2008 09:47

Har sovit ganska dåligt i natt. Kännt mig lustig i magen och hoppet om att det var ngt på G byggdes upp... men icke!

Men dagen är inte slut! Skulle inte bebisen vilja ut så är det en efterlängtad dejt med Laura m. familj i kväll som gäller!!


Igår gjorde jag inbjudningskorten till Wictor och mitt födelsedagsfirande. Jag fyller den 13 maj och Wictor den 31 maj. Skulle bebisen stanna i magen så den behöver tvingas ut blir även det ett maj barn :-D



Tack för alla kommentarer!!!!


Av Ida - 18 april 2008 18:46

Ja nu är jag hemma igen, var skönt och välbehövligt att sova hos mamma och pappa. Tror de har tyckt att det har varit mysigt att ha oss där oxå :-D


Peter håller på att grilla korv och Wictor är ute och leker. Jag har förberett maten här inne.


Mamma och Emma var så glada när de kom från mormors för att hon var så pigg. Satt uppe och åt på rummet. Behöver dock stöd när hon äter och går. På måndag ska de ha vårdplanering, för mormor kommer inte hem utan till ett boende och hennes enda önskan är att det är nära mamma.

Jag har bestämt mig för att åka in i början av nästa vecka om hon forsätter krya på sig och jag känner att jag orkar. Hon frågar efter mig, hur det är med mig osv. Hon håller fortfarande fast vid att det är en flicka i magen :-D

Vi får se :-D


I morgon kommer Laura med familj hit, vi ska äta gott. Stuvade makaroner, stekt falukorv och köttbullar. hahaha! Det är svenska mat som lockar när man varit i thailand och det har inte vi emot, vi tycker det är jätte gott och det är barnvänligt!


Av Ida - 18 april 2008 12:27

Idag är det då den efterlängtade fredagen :-D

Jag och Wictor har sovit hos mina föräldrar. Har dock inte sovit så mycket.  Har haft ont av foglossningen!

Jag känner mig dock som vanligt psykiskt vilket är skönt!


Min mormor gör framsteg, så glad för det! Min mamma och lillasyster är där nu får höra hur det varit när de kommer hem.


Bebisen gör inga tecken på att vilja ut :-D Vi försöker att inte längta för mycket utan njuta av sova hel nätter m,m :-D


Skriver mer senare!


kram till er alla!

Av Ida - 17 april 2008 12:00

Pratade med mamma nu och hon har pratat med de på sjukhuset, mormor är som i går men de har inte behövt ge henne lugnande än idag. Tror att det är som jag sagt till mamma att mormor behöver lugn och ro. Måste vara jobbigt för henne att ha folk där hela tiden. Hon har alltid varit en som passar upp alla och inte orka eller kunna det nu är nog skit jobbigt för henne!

Hon sa till mamma vid ett tillfälle när det varit mycket folk att hon var på väg att be dem gå..lilla mormor!!!


Nu ska vi snart ge oss till mamma o pappa.

Jag ska göra inbjudningskort till Wictors 2 årskalas (jag ska väl firas på ett hörn då oxå :-D)

Idag börjar även Laura m familj sin hemresa, ska bli så kul att de kommer hem, saknar dem mycket. Och förhoppningsvis ska vi ses i helgen!


Svar till Marina: bebisen är beräknad tills på söndag... Så nu är vår bebbe snart här! Och helt ärligt så längtar jag sååååå mycket efter att få snosa bebis!


Wictor är så lätt just nu att jag njuter till fullo att få ha honom hemma hos mig helatiden, han verkar inte sakna dagis och hör och häpna så är snuvan borta. Den han har fått dras med hela dagis tiden!

Saknar dock hans underbara fröknar på dagiset, var altid så kul att komma och lämna och hämta honom. Men det blir garanterat ett besök där när bebben är kommen!



Av Ida - 17 april 2008 09:43

Blev inget bloggande igår. Allt som varit och är kom över mig rejält och jag hade sån oro och panik över allt att jag bara kräktes.Pappa ringde och sa att han hämtat mamma för hon orkade inte mer.......

 Tillslut bestämde vi oss för att ringa förlossningen. För att komma bort och kolla att allt var bra.


Vi fick tid kl 15 och de som möte oss var helt underbara.Barnmorskan som tog hand om oss  antydde direkt att om det var så att jag var mogen skulle de sätta igång mig direkt.

Hon undersökte mig och jag var öppen för fingret men inte mogen. Ctg:n visade att bebisen mår prima. (trodde inte egntligen ngt annat). Hon sa att mina känslor och paniken över allt är normalt (skönt att höra det!) och det påverkar inte bebisen!

Fick prata med en läkare som sa att en igångsättning i detta skedet är inte gysamt. Vilket jag inte hade velat ändå, för då blir det som med Wictor. Då var jag inte heller mogen.

Däremot fick jag sammandragnigner efter att barnmorskan varit inne och retat lite. Hade känningar till och från. Hon tyckte vi skulle hem och ge oss på en färdknäpp, det orkade vi dock inte för var var helt utpumpade när vi kom hem. Men vem vet vad som händer i käll ;-) hahaha!


Min oro är mycket bättre, känner lite men inte alls som igår!

Peter ska till jobbet och jag och Wictor åker till mamma och pappa, vill inte vara själv. Tycker det är onödigt att jag ska oroa mig i "onödan".


Tack för alla kommentarer och ursäkta att jag inte kommenterar i era för tillfället!

Ovido - Quiz & Flashcards