Idus

Alla inlägg under maj 2008

Av Ida - 10 maj 2008 09:13

Åhhh vad kul med alla kommetarer!!!!!!!!! TACK :-D


I natt ha maja bara ätit vid 3 och sen vid 7, skönt!!


Igår höll jag på att brista samman totalt! Wictor gnäller för allt och inget,slåss, rivs och knips och i går skrek jag rätt ut på han. Första gången jag tappade behärskningen. Säkert inte den sista men jag hoppas att det inte ska bli många gånger till! En stund efter gick jag och Wictor upp och la oss och gosade och jag berättade flera gånger hur mycket jag älskar honom!!

När Wictor tillslut somnat (vår son tillhör den lilla skaran som inte somnar på kvällarna, vi kan ha han vaken till 23.00 ofta) diskuterade jag och Peter hur vi ska göra med honom. Vi kom fram till vissa saker vi ska göra för att det förhoppningsvis ska bli bättre.


Igår fick även Maja följa med in i en affär :-D V körde till Karlsson i bräknehoby, köpte ett biligt jättefint mjukt babygym. Det har i och för sig Wictor redan lagt beslag på . Han tröttnar nog....

På Karlsson hade de jätte fina mumin kläder, köpte dock inget för den minsta strl de hade var 62 och jag vet inte när Maja kan ha den strl så jag väntar.


Idag kommer min kära lauris med familj hit, det blir 11:e maj marknad och grillning. Ska bli kul! Barnen leker så bra tillsammans och Wictor lyser upp när vi säger att Astrid ska komma.


Emilie: Vi kommer gärna på en korv.Jag ska kolla vilka dagar som kan passa! Tror att vi kan vilken dag som helst!

Av Ida - 9 maj 2008 11:38

Av Ida - 9 maj 2008 11:24

äntligen fredag :-D

Peter har varit hemma i 2 veckor ska vara hemma nästa vecka med och sen jobba en vecka för att sen vara hemma en vecka till, vilken lyx!

Denna veckan har han varit sjukanmäld, tyckte det var bäst så i och med att han inte skulle vara på Maja så mycket och pappadagarna är ju tillför att lära känna sitt barn.

Idag ska vi ta det lugnt handla lite. Till helgen är det ju 11:e maj. På lördag ska vi gå en sväng med Lauris med familj och sen hem här och grilla. På söndag ska Wictor gå med kusinerna och mormor och morfar. De har som tradition att  skämma bort barnbarnen på marknaden:-) Tror dock att vi följer med för att hjälpa dem att hålla koll.


Hoppas att ni ska komma igång att kommenterar lite, är roligare att skriva då! :-D

ska även lägga upp lite bilder!

Av Ida - 8 maj 2008 17:44

Idag är det helt underbart fint väder, vi har varit ute på promenad. Blev en kula päron glass på laxerian. Jag och Wictor delade men han ville ha av pappas glass med ju :-D

Sen gick vi inom mina föräldrar en sväng. Ringde och pratade med mormor därifrån. Hon lät pigg!


Nu i em/kväll har vi tagit det lugnt. Maja är rätt missnöjd när hon inte är i vår famn, hoppas att hon snart ska känna sig trygg när hon ligger själv igen.

Maja är 2 veckor idag, känns som det var evigheter sen hon föddes och att hon alltid varit med oss.

Änn så länge är jag rätt pigg, fast att jag inte får sova så mycket om nätterna. Maja sover bäst när hon får ligga brevid mig så som det är nu ligger hon på nästan hela min sida och jag i springan och lite på min och Peters sida :-D Vad gör man inte för lite sammanhängande sömn!


Lisa: Jag sa till BVC att vi använde nässug men de sa inget om det. Använder dock bara den när hon verkligen lider. Sen ska man ju hålla rent så att det inte går ner och sätter sig i luftrören..Men de säger alltid olika!


Idag bestämde vi att vi from nästa vecka ska ta med Maja bland folk. Blir kalas för min brorsson Calle som fyller 5 på måndag, dock inte så mycket folk för de ha delat upp gästerna på olika dagar.

Man kan ju inte skydda Maja i all evighet men vi tar ju inte med henne mer än nödvändigt.

Ska även försöka fotograferas för tidningen på torsdag.

Av Ida - 7 maj 2008 18:47

Ja nu är väl alla så gott som halv dåliga här hemma fast på bättringsvägen.

Maja hade feber i går , blev skit nojjig men enligt de som vet så var det ingen fara.

Wictor är fortfarande gnällig och snorig.  Peter är bättre men inte bra och jag har fått munsår, säkert av all stress.


Idag har BVC varit på hem besök Maja hade gått upp ca 300 gram på 6 dagar, så det var super :-D

Frågade även om det är normalt att Wictor är sjuk så ofta. Det var det, antagligen så bygger han upp ett starkt immunförsvar nu. Det återstår att se.

Jag blev tillfrågad om jag ville börja i fröräldrar gruppen som startat nu om någon vecka eller vänta tills hösten. Jag börjar nu, vet en hel del som kommer vara med i denna gruppen och därför känns det extra kul!


 Måste nu återgå till mina mamma sysslor :-D

Av Ida - 5 maj 2008 10:18

Maja har så ont i magen på kvällarna det gör att hon vill snutta mer och får då mer ont i magen. Det är så svårt att veta om hon är hungrig eller om det är magen som spökar. Tanken på att hon ska få kolik skrämmer mig som tusan, hur ska jag kunna klara det själv när Peter jobbar EM??!!

Wictor hade nästan 38 graders feber i morse........det är ngt varannan vecka med honom!!! Alla vi pratat med säger att det är normalt och med tanka på att barn har ca 30 infektioner om året kan det ju stämma men man blir ju galen! Vi ska till barnmottagningen den 14 maj för hans astma ska be dem kolla honom då!


Så i nat har både Wictor och Maja krånglat och nu är jag en trött mamma!


I går var Laura med familj här, så kul att träffa dem! Astrid och Wictor leker så bra tillsammans nu och de tycker verkligen om varandra :-)

Maja fick massor av super fina kläder, TACK!

Efter att de åkt hem åkte vi i väg och hämtade grus till Wictors sanvdlåda, det var uppskattat av lilleman :-D


Idag ska vi ta det lugnt  i och med att både Peter och Wictor är lite hängiga. Jag känner för att åka i väg, typ IKEA eller ngt men det här jäkla RSviruset har skrämt skiten ur mig och jag känner mig helt isolerad, men det måste ju ge med sig snart tycker man!

Av Ida - 4 maj 2008 08:30

Idag kommer Laura med familj och hälsar på :-D ska bli så kul!


I natt har Loppan sovit sådär, vaknar med ca 2 - 3 timmars mellanrum. Rätt ok men trött är man. Hon har massa magknip på kvällarna men efter att vi börjat med miniform så har det blivit lite bättre.


Igår beställde vi pizza, det klarade inte min mage. Har varit uppe flera gånger i natt och även fått ta en samarin. Har för övrigt gått ner 14 kilo nu, 8 till sen är jag nöjd :-D


Igår jobade vi ute i trädgården allihopa efter våra egna förutsättningar, vilket betyder att Peter gjorde mest, hahaha!

Sen gick vi ut och gick runt byn och jag klarade hela vägen och har inte ont heller!

När vi kom hem kom mamma o pappa och hälsade på sen blev det bad för Maja. Wictor badade självklart med i baljan efteråt :-D


Efter att Laura med familj varit här ska vi åka till Ysane och hämta sand hos en bonde som Peter känner där. Han ringde till honom i går och vi fick komma och ta hur mycket vi ville, så snällt!

Av Ida - 2 maj 2008 15:26

Nu är husvagnen hemma :-D

Det gick bra att ha barnen själv under tiden med. Tog rättså några timmar men min kusin och hennes döttrar var och hälsade på oxå under en stund.


Peter o Wictor ska snart i väg och köpa sand till hans lilla sandlåda. Jag ska försöka vila en liten stund i allafall.

Ovido - Quiz & Flashcards