Idus

Alla inlägg under september 2008

Av Ida - 4 september 2008 12:19

Tack för alla kommentarer. :-D


Jag vet inte om jag är stark för att jag vågar öppna mig. Jag gör det för att det är lättare att umgås med folk då. Lättare för dem att förstå om jag ställer in ngt eller inte känner att jag vill.

Sen tror jag att det är fler än vad man tror som mår dåligt och jag vill berätta om hur det kan vara. det är även en del i att jag ska må bättre.

Det är så viktigt att man får hjälp tidigt om man mår dåligt och det får man ju bara om man själv ber om det. Ett jobbigt men nödvändigt steg enligt mig.


Idag har jag och barnen varit på öppna förskolan igen, super trevligt! Kommer vi besöka flitigt i höst!

Det ända jobbiga är väl att vi måste ställa klockan. Våra barn sover ju till 9 och i bland ännu längre. men det är ju lyxproblem! :-D

I kväll ska jag och Maja på klädparty (Gangstar) det ska bli kul. Wictor får vara hemma och få egentid med siin pappsi.

Av Ida - 3 september 2008 22:20

C: Tack för din kommentar! Den betyder mycket. Kommer ihåg att du skrivit till mig innan.

Jag har aldrig eller känner mig inte direkt stark. Är egentligen väldigt rädd av mig. Tar aldrig första kontakten till nya vänskaper eller annat. Men det ska det bli ändring på! Jag är väldigt social och trivs sååå med människor runt mig. Då helst sådana som inte bara tar utan även ger.

När jag började må dåligt sökte jag hjälp snabbt och jag har haft intällningen att jag ska ta mig ur detta helatiden. Och det har hjälpt mig massor. Jag har utvärderat i stortsätt hela mitt liv. Vilka saker som jag mår bra av och vilka saker jag kan/måste vara utan.

Den stora vändpunkten i mitt mående kom en EM när min granne kom över och pratade. Insåg då att det är detta jag mår bra av, människor runt omkring mig. Sen kom även hennes dotter Emilie in och pratade med mig. Jag hade stängt ute hela mitt liv och lät ångesten äta upp mig totalt! Sen den dagen började mina förändringar på allvar.

Jag har kännt saker när ångesten har varit som värst som jag verkligen skäms över att känna :-(


Jag kommer säkert falla tillbaka men som hon på BUP sa idag. Jag ska inte vara rädd för det för det är normalt. Det är normla känslor och jag ska släppa fram dem så det inte byggs på igen!

Av Ida - 3 september 2008 21:41

I dag var jag och Peter på BUP. Jag känner att jag mår så bra att vi ska dit igen om 2 månader för att avsluta. Men jag får ju ringa om jag skulle känna mig sämre igen såklart. Men det ska inte behövas.

Anledningen till att jag "tillfrisknat" så snabbt  beror väl på att jag gjort stora förändringar i mitt liv och sen att det var hormonerna som "spökade"

Jag frågade hon på BUP varför hon trodde att det blivit som det blivit. Hon sa att hon trodde att min jobbiga grav. och sen att mormor blev dålig gjorde att jag samlade på mig massa känlsor som sen ville ut samtidigt. Kroppen sa i från.


Sakerna som jag har förändrat i mitt liv behåller jag för mig själv men de märks säkert inte av de runt mig. Det är saker jag kämpar med flera ggr om dagen!


Jag har inte med något av mina barn kännt den där enorma kärleken direkt som alla prata om utan om jag har kännt beskyddar instinkt. Detta är inget jag har hållit inne med utan prata om. Jag är ingen bra spädbarnsmamma utan trivs bäst när barnet blir lite äldre. När vi lär känna varandra. Men jag har aldrig ångrat mina barn och de är båda välplanerade.

Efter mina grav. och förlossningar så har jag tappat mig själv på vägen och inte sett ngt ljus i tunneln. Fast att jag innerst inne vet att det kommer bli helt underbart. Jag har så höga krav på mig själv samtidigt som jag vet att det inte funkar att ha det så.

Tänker på alla andra före mig själv. Får dåligt samvete om jag skulle ta en potatis mer än Peter vid maten m,m.

Jaja nu har jag öppnat mig lite.......

Av Ida - 2 september 2008 15:41

Jag och barnen är hemma själva. fick i uppdrag från BUP att jag skulle ha barnen själv och natta dem själv tills nästa gång. Vi ska dit i morgon.

Jag har varit själv med barnen massor den sista tiden och nattat dem med. Men på kvällarna har ju iof Peter varit hemma. Men det känns som att jag vill göra det så vi inte kommer dit i morgon och har skitit i det.  Taskigt med tanke på att vi får så mycket hjälp.

 Så Peter är på enmans tur :-D


Maja har fått smaka banan idag , gapade efter mer helatiden och när hon inte fick tillräckligt snabbt skrek hon :-D Lilla Loppan!


Jag och Wictor har ätit köttbullar och spagetthi, lyssnat på musik, lekt med lego, spelat memory och busat.





Av Ida - 2 september 2008 10:37

Här kommer lite blandade bilder som jag utlovat :-D

Av Ida - 1 september 2008 14:26

Ny vecka och Peters sista lediga vecka sen börjar allvaret. Hoppas att det ska gå bra men det tror jag.


I dag har jag och min trollungar varit på öppna förskolan i församlingshemmet. Många (eller lagom) som var där och det var himla trevligt och kul att träffa lite folk. Wictor trivdes med.

Blev bjuden på klädparty (Gangstar). Emilia som håller i det lärde jag känna när jag gick i föräldrar gruppen med Wictor. Vi har sen träffats ibland och hade även barnen på samma avd. på förskolan. Men jag ska hem till hennes svägerska (som jag är i samma föräldrar grupp denna gången) på torsdag för det ska vara hemma hos henne. Ska bli kul! På torsdag blir det även öppna förskolan igen.


I kväll ska vi på det hemliga mötet :-D Inte super hemligt men man vet aldrig vilka som läser här så det förblir hemligt lite till.........



Grattis till LAURIS m.familj som idag har fått nycklarna till sitt nya hus!

Ovido - Quiz & Flashcards