Idus

Alla inlägg under december 2008

Av Ida - 4 december 2008 20:05

Har kommit hem från Lauris med familj nu. Vi har ätit pizza och jag hjälpte henne att baka kladdiga muffins till Goa Astrids 2 årskalas på lördag.


När vi kom hem fick Wictor öppna sitt 4:e paket, en dvd film vsom handlar om Nasse Nalle. Kanske fler än min vän Lauris som tycker att : " det är inga dåliga presenter Wictor får" :-) Kanske ska förklara varför. Många saker är sånt jag fått när jag gått med i bokklubbar eller annat. (sen gått ur :-D). Sen behöver han pyjamas så då kändes det som att det oxå kunde vara presenter. Sen en och annan leksak och godis. Vill inte köpa skit och slå in utan lägger hellre lite mer. Nästa år lär det bli mindre då Loppan med ska få :-)


Blev inget peppakaks bak idag, kankse imorgon. Vi funderar på att ta vår dagliga promenad i storstaden Karlshamn i stället i morgon, kan vara mysigt :-)

Av Ida - 4 december 2008 14:49

Redan torsdag,snart fredag!! Skulle egentligen träffat Sofie plus familj i morgon för fredags mys men Jonas skulle visst på julbord. Hoppas att vi kan få ihop det snart!


Jag har fått VÄRLDENS största munsår...blir alltid så seg av det,känner mig sjuk! men ska hämta ut med medecin mot det i morgon.


Ikväll ska vi till Lauris och hennes familj, det ska bli kul!

Av Ida - 3 december 2008 20:40

Tycker bonden Magnus gjorde helt fel när skickade hem Christel. Jag hade verkligen hoppats på att hon skulle vara kvar till slutet!

Jag gillar bögen Wille massor :-D

Av Ida - 3 december 2008 18:28

Nu har vi varit ute och gått. Blöta är vi allihopa, Wictor fick springa i alla vatten pölar den sista biten. Det är verkligen lycka för barn :-)

Skönt att sätta sig nu med röda kinder!

Wictor har öppnat 3:e paketet som innehöll en polispyjamas, lilleman tittade en extra gång i paketen om det inte var ngt mer :-)

Men nu när den är på var det nog ändå en rolig sak.


Julgodiset/kakan jag bakade var god,Wictor och Peter gillade de jätte mycket så även min mamma. Men jag äter inte ofta det jag själv bakar direkt. Blir liksom mätt under tiden trots att jag aldrig ens provsmakar. Men det är verkligen att rekomendera, lätt som en plätt var det!


Tänkte jag skulle göra lite olika sorters julgodis och lägga i en fin burk till min syster som vi ska fira jul hos en dag och så även till peters och mina föräldrar. Det kan nog uppskattas!


I morgon har vi inte heller ngt in bokat, får se om det blir öppna förskolan eller om vi helt enkelt tar en mysdag hemma till :-)

Blir nog även lite pepparkaks bak på kvällen när Peter kommit hem!

Bak

Av Ida - 3 december 2008 14:15

Maja och Wictor sover, Wictor fick med sova en stund. Båda fick välling i hopp om att jag oxå kankse skulle kunna vila. Men när Wictor somnat ville inte Maja sova. Sen kom mamma en stund och efter det började jag baka Leilas cornflakes crisps. Maja somnade och vakna nu hör jag :-(

Visa en bild på Leilas verk, inte min. De lär ju inte bli lika fina :-)

Av Ida - 3 december 2008 10:57

Idag står det ingenting på schemat, skönt!

Har hunnit vika tvätt,släng i tvätt i torktumlaren och tvättmaskinen, plockat i disk i diskmaskinen, torkat av hel köket och julpyntat lite till. Spelat ballong spelet med Wictor. Det gillar han :-) Maja har sovit sin förmiddgas lur och ska snart ha lite mat igen och jag har precis ätit frukost. Allt detta ätandet, blir galen!


Jag har precis som min vän Lauris kommit in en en grym dröm period. Drömmer sjukt mycket om nätterna så när jag vaknar är jag helt slut och har en sån olust känsla. Inga roliga drömmar heller :-( Inatt drömmde jag om att min pappas hjärta stannade med att läkarna fick i gång det men att det var väldigt dåligt. De hade aldrig varit med om att en 41 åring (min pappa är 55) haft ett sånt dåligt hjärta. Läkarna hade pappa på en båt och ingen fick komma dit. Jag sa att jag hette Elaine Bergqvist, min mamma heter så men även en författare som varit på TV. Så jag simmade dit med tabletter till pappa och de trodde att jag var utbildad.

Sen ville de se mitt legitimation för jag sa att jag glömmt det på min klinik och fick därför vårda pappa. Gav han medecin och han blev lite bättre.....Men vi väntade ändå slutet och jag bara grät.Jag var och sjöng USA:s nationalsång på jössarinken för min pappa...

Vad får man allt i från!!! Är helt seg i huvudet efter allt drömmande!!


Igår pratde jag med min svägerska i malmö, vi ska åka till dem innan jul och stanna ett par nätter. Sågs sist i augusti så vi saknar dem och de oss :-) Maja har ju vuxit massor sen sist!

Av Ida - 2 december 2008 18:29

Idag har jag och barnen varit på utfärd till Sofie och barnen i brinkamåla city. Jag trodde det skulle vara mycket längre dit faktiskt! Vi hade trevligt som vanligt!! Gillar Sofie och hennes barn skarpt!


När vi kom hem fick Maja mat sen strax därefter kom Peter. Vi åt sen begav vi oss ut på en runda. Mörrum runt precis som igår. Det känns verkligen skönt!

När vi kom hem smälte jag choklad och blandade i puffar som min son och make sen mumsade på :-) Passade även på att göra lasange tills i morgon så det bara är till att värma.

Wictor fick öppna det andra paketet i hans paketkalender. Igår fick han en spöket laban film som gått varm sen dess :-) Idag fick han ett munspel. Så vi njuter av fina toner   :-)


Bjuder på lite bilder på bland annat Wictors paket kalender,hans löv tekning,Wictor på EKO där han även träffade tomten. Sen en galen mamma med Loppan i famnen!

Av Ida - 1 december 2008 14:10

Idag fyller ASTRID 2 år, GRATTIS!!!!!


Vaknade "tidigt" i morse och bestämde mig för att ta med barnen till öppna

förskolan, inte så mycket folk där idag vilket var skönt!

Sen körde vi till mina föräldrar där Maja fick mat och vi hämtade även Peters mobiltelefon somhan glömt där.


När vi kmom hem ringde min psykolog och undrade vart jag var, hade tid där idag 13.15 Men på min lapp var det torsdag kl 13.15 Såååå ledsen över att det blivit fel fast att inte jag gjort ngt fel....hade verkligen behövt tiden idag. men fick en tid på fredag.


Ikväll har Frida Gangstar party. Vill gärna dit men är för feg att gå själv,hoppas på att Sofie orkar gå dit. Annars får jag försöka samla mod att gå dit själv!

Ovido - Quiz & Flashcards