Idus

Alla inlägg under december 2008

Av Ida - 18 december 2008 11:48

Gud vad tiden går snabbt alltså!!

 Längesen jag bloggade nu, tappat lusten liksom.. Loggar in ofta men känner inte att jag har ngt att skriva........ 

Vet att det är upp till mig vad jag skriver och att alla kan läsa det jag skriver. Men ibland blir jag lite rädd för djungeltelegraferna.. :-)



Bonden Peter valde allstå Wille..grät nästan. Tyckte det var så romantiskt!!!


Idag står det pepparkaksbak och köttebullerullning på schemat.


Sen packning. I morgon åker vi till Malmö för att hämta andan. Allt är fixat hemma inför jul. Såååå skönt. Så vi åker till malmö till helgen. Har inte träffat dem sen i augusti och saknar dem massor :-)

Idag är min vän Lauris och hennes H i Ullred och shoppar. Var meningen att vi skulle åkt med men vi tyckte det var för tätt in på julen att åka och fixa de sista julklapparna och sånt. Skönt att ha det fixat innan då vi ska fira julen hemma.

Av Ida - 14 december 2008 11:07

Idag har vi tänt 3:e ljuset, snart är det julafton!!!!


Funderar på att åka på turne även idag :-) Kosta outlet, de har julmarknad idag. Verkar så mysigt och man får ju passa på att gå nu för efter jul är det ju inget mer än en massa stress och riv i affärerna :-)



Idag fyller världens bästa Anna 27 år!

Igår bjöd hon på födelsedags frukost men det krockade tyvärr med Wictors gympa avslutning :-(

Hoppas att vi kan få träffa henne snart och ge henne presenterna som ligger härt och väntar. Är så nöjd med de!


Bilden på Anna har jag lånat från hennes facebok, hoppas det är ok  Anna !?

Av Ida - 13 december 2008 19:48

Idag var det avslutning på gympan. Blev en liten julfest i stället för ett gymnpapass. Dans kringen en LITEN gran och fika med pepparkakor och saft. Sen det störst var att självaste tomten kom på besök!!!! :-) En aning skraj Wictor gick dock fram med sin pappa och hämtade sin gottepåse.


Sen begav vi( jag, Peter och Wictor) oss till Kristianstad för Wictors första bio besök. Mamma mu och kråkan!

Det gick super bra. Det var bara vi och 2 till i salongen och det var skönt med tanke på att när det var 15 min kvar ville Wictor kolla på filmen från lite olika ställen :-)


Vi fick även se brandbilar och Wictor fick en kalender av brandmannen. Sen såg vi massa julstylade motorcyklar.

Wictor är dock inne i en period då han ska springa i från oss hela tiden. Skit jobbigt. Han kutar åt ett helt annat håll och vänder sig inte ens om för att kolla om vi springer efter.... Änn har vi inte kommit på ett tsätt som funkar för att han ska sluta. Kanske bara är att härda ut???


Maja har tillbringat dagen hos min syster Emma och hennes Johan. Vet att hon har haft det helt underbart med all uppmärksamhet. Enligt Emma har hon sovit mest. Antagligen för att hon inte får sova tillräckligt hemma. Wictor saknar ju sin lillasyster heltiden :-)

Han har frågat efter henne massor i dag :-)



Bilder från dagen :-)

Av Ida - 12 december 2008 10:18

Wictors utstyrsel är köpt på Gekås, ullared. Vart annars tänker de som känner oss :-D  Kostade strax under 50 lappen och jag kunde inte låta bli :-)


Julbaket igår blev lyckat, hann inte baka allt men 3 sorter blir det. Skulle blivit 4 men sabbade chokladen till rockey road så det blir att fixa det sista med den i dag.


Tråkigt nog blev Peter lite magdålig igår. Tror inte det var maginfluensan då den brukar vara väldigt intensiv och han var inte direkt slö. Han målade hallen här :-)


I sitt kalender paket idag fick Wictor en trumma. Maja fick prova att trumma men blev VANSINIG när hon inte fick ha båda trumpinnarna. Hon har fått ett jäkla humör slänger sig bakåt när hon inte får som hon vill eller om hon inte får äta det vi äter. Jag tycker det är jätte tidigt men det är säkert bara som man har glömt. Sen har det gått såååååå snabbt från att hon varit sååååå mycket bebis till att hon nu är stora flickan :-)


Av Ida - 11 december 2008 19:24

Ja det bor det här ;-)

Är i fullgång med julbak igen :-)

Igår blev det vaniljbullar och idag lionbars,rocky road och ev, smörkola och franks chocklad tårta. jag kan jnu inte nöjja mig med en sort :-) Älskar att baka när jag har tiden och ingen stress.


Hört många som börjat bli magdåliga nu, sååå trist :-( Hatar. men tar det hellre nu än precis vid jul om det nu ska komma.

Bjuder på lite bilder idag :-)



Av Ida - 10 december 2008 21:14

Har ju glömt att berätta om min underbara söndag. Peter överraskade med att fixa barnvakt, mys i kristianstad med god mat på garvaregården och sen bio. Det behövde vi verkligen!!!


Idag har vi varit på barnmottagningen med Wictor och disskuterat hur vi ska göra med hans astma medecinering.Vi ska prova att ge honom mindre medecin och hoppas att det ska funka utan den tillslut.

När vi kom hem bakade jag och Wictor vaniljbullar som blev goda. peter ser verkligen fram emot dem när han kommer hem vet jag :-)

Jag och mamma var ute och gick i förmiddags vilket resulterade i en liten lur från Wictors sida och att han nu är vaken! :-(


Såå svårt jag vill ju gärna ut och gå men kan ju inte det om jag vill att Wictor ska somna......


Kollade så klart på bonde nu ikväll och är spänd av förväntan över nästa vecka......

Hoppas så på Wille...jag hade velat ha en lika romantisk kille :-)



EMILIE: Jag är redan inställd på besök av dig på onsdag :-)

Av Ida - 9 december 2008 10:03

Idag känns det ganksa länge kvar till jul faktiskt! tråkigt då jag verkligen älskar julen. Känner inte att jag har kommit igång med julstäd,bak osv. kankse för att man denna julen har 2 barn och knappt igen tid :-) Men vad gör det jul blir det ju ändå, förhoppningsvis.


Igår var Lauris och hennes goa astrid här och lekte lite. Vi gick mörrum runt och halv vägs väntade vi även in min mamma som gick med. Barnen var mest intresserade av TÅGET :-)


Sen åkte Lauris och Astrid hem och jag och mamma fikade lite. Vid 19 gick vi ut igen denna gången med Emma och Johan. Mamma lämnade vi av hemma igen och sen gick vi och handlade bröd och gjorde goda mackor i smörgåsgrillen, mums!

När Emma och Johan gått hem satte jag på en film. Peter ringde och sa att han var på väg hem(en halvtimme tidigare) då jag jag jätte pigg och glad över att han kom hem tidigare. 15 minuter senare somnade jag, hahahhaha!

 idag blir det lugnt, kankse ska köra till Olofström med mamma och barnen..

Av Ida - 8 december 2008 13:52

Blev lite chockad när jag logga in och fick se Willes kommentar på mitt blogginlägg om bonde söker fru!

Hej Ida!

Ville bara skriva en rad o säga att jag e glad att du håller på mig!

Stor kram

//Wille

Blev så löjligt glad och slängde mig på telefonen och ringde Peter som var måttligt impad. Mamma och syster Emma blev dock super impade :-)



Ovido - Quiz & Flashcards